Įvyko Šiaulių miesto garbės piliečio inauguracija

  • Paskelbė : Administratorius
  • Paskelbta: 2024-09-06
  • Kategorija: Renginiai

Prasidedant miesto šventei „Šiaulių dienos 788“ įvyko iškilmingiausias ir bene svarbiausias renginys, kurio metu pagerbti Šiauliams itin nusipelnę žmonės. Išlaikant tradiciją, jau dvidešimt ketvirtus metus iš eilės buvo surengta Šiaulių miesto garbės piliečio inauguracija. Šiemet ceremonija įvyko koncertinėje įstaigoje „Saulė“, šventėje dalyvavo Šiaulių miesto garbės piliečiai, Seimo nariai, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai, miesto šventės „Šiaulių dienos 788“ rėmėjai, šiauliečiai bei miesto svečiai.

Šiais metais Šiaulių miesto garbės piliečio vardas buvo suteiktas teisininkui, rašytojui Jonui Nekrašiui.

Renginio metu taip pat buvo teikiamas „Auksinio šaulio“ padėkos ženklas. Tai gryno aukso ženklas, pradėtas teikti nuo 2015 metų. Šiemet jis atiteko Šiaulių Dainų muzikos mokyklos ir mūsų gimnazijos birbynės mokytojui ekspertui Dariui Dakniui. Darius Daknys yra kompozitorius, liaudies melodijų aranžuočių autorius, atlikėjas, pedagogas, vyriausiasis liaudiškos muzikos kapelų vadovas ir dirigentas, festivalių ir folkloro švenčių organizatorius ir meno vadovas, Lietuvos šimtmečio dainų šventės Ansamblio vakaro „Gyvybės medis“ kūrybinės grupės narys.

Tokį apdovanojimą iki šiol yra gavę 23 iškilūs įvairių sričių atstovai.

Koncertinėje renginio dalyje pasirodė mūsų gimnazijos pianistas Povilas Ušinskis. Jį moko mokytoja ekspertė Raimonda Sližienė. Povilas solo paskambino Ferenc‘o Liszt‘o Noktiurną As-dur „Meilės svajos” S. 541, o pritariant orkestrui „Camerata Solaris“ (meno vadovas ir dirigentas Vilhelmas Čepinskis) atliko Fryderyk‘o Chopin‘o Noktiurną e-moll Op. 72 Nr. 1 ir Wolfgang‘o Amadeus Mozart‘o Koncertinį rondo D-dur fortepijonui ir orkestrui K. 382.

Sveikiname apdovanotuosius ir jaunąjį atlikėją.

Nuotraukos:
Gintarė Daknytė ir Rolandas Parafinavičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas