Mokinių laimėjimai tarptautiniame fotografijos konkurse

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2024-06-28
  • Kategorija: Renginiai

Baigiantis mokslo metams, įvyko virtualus kasmetinio didžiausio Lietuvoje XVI tarptautinio mokinių ir jaunimo meninės fotografijos konkurso „Young people in the 21th century 2024“, organizuoto Kauno moksleivių techninės kūrybos centro, rezultatų paskelbimo ir aptarimo renginys. Jonas Kuzminas, ilgametis šio konkurso organizatorius, paskelbė, kad šiemet jame dalyvavo 211 autorių iš šešių šalių – Slovėnijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Ukrainos ir Lietuvos, kurie pateikė 1534 fotografijas. Renginio metu komisijos nariai, žymūs Lietuvos fotomenininkai, komentavo geriausiųjų konkurso dalyvių fotografijas, pagirdami labiausiai pavykusias ir duodami vertingus patarimus, ką dar būtų galima patobulinti. Be galo smagu buvo stebėti viešai demonstruojamas dvi mūsų IIb gimnazijos klasės mokinio Oresto Olišausko sukurtas serijas „Asmenukės“ ir „Kai skauda“, kurias, kaip labai originalias ir pavykusias, gyrė Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, VDU Šiuolaikinių menų katedros vedėjas Tomas Pabedinskas. Orestas už šias serijas apdovanotas išskirtine nominacija už kūrybiškumą. Bet čia dar ne visi Oresto laimėjimai – 4 jo fotografijos pateko į virtualų konkurso geriausių nuotraukų katalogą (gautas pagyrimas), o viena fotografija komisijos atrinkta į tarptautinę 30-ties autorių parodą, rengiamą Kauno Akropolyje (gautas dalyvio sertifikatas).

Kitiems mūsų mokiniams, dalyvavusiems šiame konkurse, taip pat sekėsi labai gerai. Į parodą atrinktos IIIb gimnazijos klasės mokinės Godos Skėrės ir 8 klasės mokinės Salomėjos Petrūnaitės fotografijos (dalyvių sertifikatai). O į konkurso katalogą pateko netgi 5 Godos Skėrės  fotografijos (iš serijų „Tuomet ir dabar“ bei „Pasiruošimas kalėdiniam karnavalui“), viena Salomėjos Petrūnaitės (iš serijos „Su geriausiais draugais“) ir po dvi IVb gimnazijos klasės mokinių Deimantės Bagdonaitės („O mes skubam, pašėlusiai skubam užaugti“) ir Emilijos Kasparaitės („Kai vaiduokliai šėlioja“) sukurtos nuotraukos (pagyrimo raštai). Visų jų mokytoja – V. Lesauskienė.

Pirmą kartą šiame konkurse dalyvavo ir dvi jauniausios jo dalyvės iš mūsų gimnazijos – penktokės Ditė Marija Šakinskaitė ir Gabrielė Pautieniūtė. Mergaites taip pat lydėjo sėkmė – keturios Gabrielės foto (serija „Šokančios laumės“) pateko į konkurso katalogą, o Ditės Marijos („Įeiti neGALIMA“) – trys. Jų mokytoja – A. Juškaitė.

Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokiame didžiuliame prestižiniame konkurse turime ir nominantą, ir tris parodos dalyvius, o geriausių jų darbų kataloge puikuojasi netgi 22 mūsų mokinių fotografijos. Sėkmės jiems visiems toliau kuriant meninės fotografijos srityje!

Konkurso katalogą galima pavartyti čia:

https://www.mtkc.lt/wp-content/uploads/2024/05/FOTOKATALOG-Young-people-2024.pdf

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas