Ansamblių paradas „Crazy accordion“

  • Paskelbė : Administratorius
  • Paskelbta: 2024-09-25
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 20-ąją nuskambėjo finalinis XV tarptautinio akordeono muzikos festivalio-konkurso „Linksmasis akordeonas“ renginys. Gimnazijai minint 85 metų veiklos jubiliejų, ansamblių paradas „Crazy accordion“ buvo gimnazijos ir buvusios Šiaulių konservatorijos absolventų – akordeono pedagogų susitikimas. Malonu buvo sveikinti atvykusius iš Šiaulių, Vilniaus, Kauno regionų mokytojus su savo ugdytiniais – jau mūsų „muzikiniais anūkais“. Gimnazijos salė sunkiai talpino parado dalyvius. Reginyje dalyvavo 27 ansambliai (61 atlikėjas) ir 18 jų pedagogų, mūsų buvusių mokinių.

„Tegyvuoja „Linksmasis akordeonas““ – taip skelbėme šventės pradžią, o skambant P. Frosinio pjesei „Gera nuotaika“, koncerto dalyviai žengė į salę, kur nuotaikinga muzika skambėjo net tris valandas. Į sceną žengė ir maži, ir dideli. Kai kuriose mokyklose yra suaugusiųjų mokymo programa, taigi ir jie turėjo galimybę pasirodyti.

A. L. Webber „Memory“ koncerto pradžioje atliko išskirtinis kolektyvas, tik tą dieną susibūręs absolventų orkestras. Malonu buvo matyti spindinčias visų orkestrantų akis, jie pasijuto grįžę į tuos metus, kai čia mokėsi visi kartu. Tadas, Linas, Irma, Raminta, Dangira, Daiva, Vilma, Vilija, Janina, Simona, Audronė, Zita, Aurelija, Danguolė, Vaiva, Vitalija, Aurimas pasijuto kaip viena šeima – tai  mūsų bendrystė, vienybė ir akordeono muzikos galia.

Visus šventės dalyvius nuoširdžiai pasveikino gimnazijos direktorė Regina Marozienė ir dovanojo jiems gimnazijos atminimo suvenyrus. Koncertą užbaigė LMTA studentai, mūsų Tado Motiečiaus  ugdytiniai. Dar vienas mūsų absolventas VDU Muzikos akademijos mokyklos docentas Povilas Velikis šį kartą dalyvauti negalėjo, bet jam sėkmingai atstovavo net keturi šeimos nariai: mūsų absolventė Audronė Švažaitė Velikienė ir šeimyninis trijų brolių ansamblis „Con brio“: Ąžuolas, Gasparas ir Kipras Velikiai. Koncertą vedė ir svečius kalbino mokytoja Daiva Vasauskienė. Organizuojant renginį savo darbais daug prisidėjo Žilvinas Simelis, Asta Šnipaitienė, Vitalija Ponelienė. Ačiū Jums, be Jūsų pagalbos suspėti būtų buvę sunku.

Nuoširdūs pokalbiai, šilti apsikabinimai, linksmi studentiškų istorijų prisiminimai, juokas, nuotraukų vartymas ilgam išliks atmintyje. Šilti atsiliepimai socialiniuose tinkluose  jaudina festivalio šeimininkus, tai reiškia, kad renginio tikslas – stiprinti mūsų bendrystę yra pasiektas.

Šventės prisiminimai ilgai išliks dalyvavusiųjų atmintyje. Išgirdome siūlymą ateityje organizuoti didesnį absolventų būrį jungiantį susitikimą. Lauksime absolventų iniciatyvų.

Mes, XV tarptautinio festivalio-konkurso „Linksmasis akordeonas“ iniciatorės Daiva Vasauskienė ir Marytė Markevičienė dėkojame visiems, kad visi numatyti renginiai praėjo sklandžiai. Ačiū gimnazijos administracijai už mūsų idėjų palaikymą, ačiū visai darbo grupei už pagalbą vykdant festivalio programą, ačiū Šiaulių miesto savivaldybei už festivalio dalinį finansavimą, ačiū partneriams už suteiktas paslaugas, ačiū akordeonistams už buvimą kartu, ačiū visiems, kas  mūsų klausėsi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas