Projekto „Komunikavimo kompetencijų ugdymas“ veiklos Slovakijoje

Gimnazijos vykdomo programos Erasmus+ KA122 projekto „Komunikavimo kompetencijų ugdymas“ komanda – 20 mokinių ir 5 mokytojos gegužės 12 d. išvyko į Slovakiją susitikti su partneriais – Bardejovo miesto mokyklos (Základnej školy na Wolkerovej ulici) bendruomene.

Nuvykus į Bardejovo miesto mokyklą, mus pasitiko jos direktorė Dagmar Filipova, kuri kiekvienam palinkėjo turiningo laiko Slovakijoje. Susipažinus su partnerių mokykla, Deimantė Varvolytė ir Deimantė Stančiukaitė pristatė mūsų gimnaziją. Surengtame koncerte grojo Audronė Gegeckaitė (mokytoja Regina Vaišnorienė), Gabija Janauskytė (mokytoja Daiva Vasauskienė), Jonas Vincas Katkus (mokytoja Marytė Markevičienė). Jį pabaigėme visi kartu sudainuodami lietuvišką „Eurovizijos“ dainą. Tai buvo slovakų staigmena mums. Papietavę mokyklos valgykloje, lankėmės medinėje XV amžiuje pastatytoje Hervartovo bažnyčioje. Pirmosios dienos vakarą paskyrėme susipažinimui su miesto architektūra ir istorija. Vakaro refleksijoje visi kartu pasidžiaugėme sėkminga ir turininga diena.

Antrąją dieną veiklos persikėlė į mokyklos kiemą, kur vyko edukacija susipažinimui su bičių gyvenimu. Ją su praktinėmis veiklomis įdomiai vedė bitininkas Peter Blanar. Tą dieną aplankėme Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią ir Pranciškonų vienuolyną, kuriame šiuo metu yra įrengta keramikos studija. Turėjome ekskursiją po Bardejovą, lankėmės Šv. Egidijaus bazilikoje ir lipome į 76 metrų aukščio bokštą, iš kurio atsivėrė labai graži Bardejovo panorama. Susipažinome su žydų tautos istorine atmintimi. Vakarą užbaigėme aplankydami Liaudies architektūros muziejų.

Trečiadienį tobulinome menines kompetencijas pleneruose Bardejovo senamiestyje ir Zborov pilyje. Kad pasiektume pilį, turėjome įveikti 470 metrų aukščio kalną, kur mus pasitiko ir su pilies istorija supažindino Zborov pilies pilietinės asociacijos pirmininkas inžinierius Vladimir Kaminsky. Slovakų televizija sukūrė reportažą apie mokinių plenerinę veiklą.

Ketvirtadienį pradėjome kelionę namo, pakeliui aplankydami Veličkos druskų kasyklas ir Krokuvos senamiestį, Vavelio pilį.

Šio projekto grupinis mokinių ir mokytojų mobilumas pasiekė visus tikslus ir lūkesčius. Visų socialinės, pažinimo, komunikavimo ir kt. kompetencijos buvo patobulintos.

Išvyką vainikavo bendra slovakų ir lietuvių dailės darbų, pieštų Zborov pilies kieme, paroda, kuri bus eksponuojama Bardejovo mieste. Piešinių eksponavimu rūpinasi dailės mokytojas Matúš Roman, lydėjęs mus visas tris viešnagės dienas.

Kelionė baigėsi. Mokiniams ir mokytojoms liko daug įspūdžių ir prisiminimų.

Projekto mobilumo komandos mokytojos Janina Budrienė, Dalė Marcišauskienė, Loreta Narušienė, Daiva Vasauskienė ir Rasa Zurbienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas