Mokslo maratonas „Šviestuvo dizaino kūrimas – idėjos, kurios įkvepia profesionalus“

  • Paskelbė : Administratorius
  • Paskelbta: 2024-10-16
  • Kategorija: Konkursai

Spalio 14 d. gimnazijos 3 ir 4 klasių mokiniai dalyvavo Šiaulių techninės kūrybos centro (Šiauliai Tech) ir įmonės „Artilux NMF“ organizuotame komandiniame-kūrybiniame konkurse „Šviestuvo dizaino kūrimas – idėjos, kurios įkvepia profesionalus“.

Pirmiausia visi mokiniai dalyvavo pamokoje „Elektros energija – išradimas, pakeitęs pasaulį“, kurios metu sužinojo apie elektros atsiradimą, svarbiausius mokslininkus bei jų išradimus. Aptarė, kaip elektra tapo neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, leidžianti naudotis apšvietimu, šildymu, elektroniniais prietaisais ir transporto priemonėmis.

Šiame konkurse savo dizaino gebėjimus demonstravo net 41 komanda, kurios turėjo galimybę parodyti savo kūrybingumą, techninius įgūdžius ir pramoninio dizaino supratimą. Kiekvienai komandai buvo pateikti vienodi balti šviestuvų gaubtai bei dekoravimo medžiagos, o per 60 minučių mokiniai kūrė unikalius šviestuvo gaubto dizainus, atskleidžiančius jų idėjų originalumą.

Vertinimo komisiją sudarė „Artilux NMF“ atstovai: Sonata Griušniūtė (klientų aptarnavimo vadybininkė) ir Vytautas Adomaitis (vyr. inžinierius), kurie išrinko tris prizines vietas. Komisijos nariai vertino darbų kūrybiškumą, dizaino estetiką, techninės kūrybos pritaikymą ir dizaino idėjos įgyvendinimą.

Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti Šiaulių techninės kūrybos centro padėkos raštais.

Džiaugiamės, kad 3 klasės mokinės Kotryna Kasperiūnaitė ir Augustė Kuklytė buvo apdovanotos 2-ąja vieta ir  laimėjo  išmanųjį Tregren sodą. O net dvi mūsų gimnazijos komandos buvo įvertintos Šiauliai Tech nominacijomis – mokinės Rėja Drizgaitė ir Smiltė Valentinaitė pelnė nominaciją ,,Šiauliai Tech favoritas“,  o Smiltė Mockutė ir Žemyna Živoltaitė – nominaciją „Geriausia dizaino estetika“. 

Tokie konkursai ugdo jaunųjų kūrėjų estetinį suvokimą ir moko juos pritaikyti dizaino principus realiame gyvenime, kas itin svarbu pramoninio dizaino srityje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas